I maj 2024 kommer det tidigare förvärvade Autonik AB att bli Mylab i Sverige och Danmark, tillsammans med Mylab Finland. Tillsammans kommer de att bilda en enhetlig, ledande leverantör av tjänster och lösningar för kliniska laboratorier och diagnostiska informationssystem i Norden. 

Övergången till samma varumärke innebär en förstärkning av expertisen på koncernnivå, vilket kompletterar den redan befintliga lokala marknadskunskapen. Alla Mylabs multidisciplinära lösningar finns nu tillgängliga på de nordiska marknaderna, medan lokala mikrobiologilösningar som utvecklats av Autonik, såsom wwLab och wwSync, kommer att fortsätta att stödjas för befintliga kunder i Sverige och Danmark. 

Autonik och Mylab delar en liknande historia, eftersom de startade ungefär samtidigt. Autonik grundades 1985 och var en pionjär inom informationslösningar för mikrobiologiska laboratorier, medan Mylab  banade väg för diagnostik inom sjukvården sedan 1987.  De delar båda samma ambition att utveckla lösningar som ger mervärde till både kunder, användare och patienter.

Som ett gemensamt internationellt team har Mylab group över 38 års expertis inom laboratoriedata och informationssystem, över 140 anställda och en omsättning på 19 miljoner euro 2023. Mer än 100 miljoner prover per år behandlas med hjälp av Mylabs lösningar i de tre nordiska länderna.

AKTUELLT