Mylabs mjukvarulösningar används i sjukvårdslaboratorier och diagnostikcenter i hela Finland. Sjukhus och laboratorier arbetar dygnet runt och därför används våra system också dygnet runt.

Vad används Mylabs produkter till? 

Våra webbaserade laboratorieinformationssystem tillhandahåller lösningar för hantering och transport av data relaterade till laboratorietester genom hela laboratorieprocessen, från beställning av studien till erhållande av resultat. Under 2022 passerade över 100 miljoner laboratorietester som utfördes i Finland genom våra system. 

Typiska slutanvändare av våra lösningar är läkare som beställer laboratorietester och laboratoriepersonal som hanterar prover. Våra lösningar betjänar alla laboratoriespecialiteter, från klinisk mikrobiologi till klinisk patologi. 

Särskilda egenskaper hos system som är i drift 24/7 

I system som dessa, är hanteringen av förändringar avgörande. Förändringar får inte orsaka långa driftavbrott och planerade underhållsavbrott måste vara välkoordinerade och så korta som möjligt. Vi ägnar också särskild uppmärksamhet åt systemens feltolerans. System som är i kontinuerlig drift dygnet runt måste vara utformade så att inte hela systemet fallerar vid oväntade fel. 

Övervakning är också ett viktigt fokus: varningar om fel måste behandlas snabbt. Testning spelar en avgörande roll, och vid fel kan korrigeringar behöva göras enligt ett tight schema. Den kod, som skrivs av mjukvaruutvecklare på vårt företag, kommer inte att hamna i en byrålåda. 

Den kod, som skrivs av mjukvaruutvecklare på vårt företag, kommer inte att hamna i en byrålåda.

Våra mjukvaruutvecklares teknikstack 

Den omfattande My+® totaltjänsten / My+® programvarulösningen, tillsammans med dess lösningar, baserar sig på en mikrotjänstarkitektur som körs på Kubernetes. Vår teknikstack innehåller Kotlin, TypeScript, Python, C#, Java och den relativt ovanliga Intersystems IRIS-tekniken som används inom medicinområdet. PostgreSQL används främst som vår databas. 

Förutom olika programmeringsspråk och bibliotek är tidigare erfarenhet av stora system fördelaktigt, liksom förståelse för kommunikation mellan olika lösningar. 

System som körs 24/7 är både tilltalande och utmanande för mjukvaruutvecklare 

Arbetet som mjukvaruutvecklare på Mylab är i sig meningsfullt, eftersom den kod som skrivs alltid används i praktiken. Feedback på arbetet är tillgänglig enligt ett snabbt schema, vilket främjar kontinuerlig utveckling. 

Att arbeta med Mylabs system innebär intressanta utmaningar. Vi förser kunderna med ständigt tillgängliga system, samtidigt som vi förbättrar befintliga lösningar och introducerar nya funktioner för att förbättra användarupplevelsen. 

Vill du bidra till en bättre sjukvård? Följ våra lediga jobb på vår karriärsida! 

AKTUELLT