Miksi Mylab?
Työskentelin ennen Mylabille siirtymistä 12 vuotta integraatiokonsulttina isoissa firmoissa. Konsulttina joutuu leikkimään asiakkaan hiekkalaatikolla, asiakkaan antamilla leluilla ja asiakkaan määräämillä säännöillä. Siinä ei ole mitään vikaa, mutta kun huomasin avoimen työpaikan toimialansa johtavassa tamperelaisessa tuotetalossa, minulle tuli vahva tunne, että nyt voisi olla aika kokeilla jotain muuta. No, kyllä se vaimokin vähän myös kannusti tämän fiiliksen muodostumisessa 😊
Mylabin toimiala terveydenhuollon laboratorioissa tuntui merkitykselliseltä ja sellaiselta, jossa voisi pitkäjänteisesti kerryttää toimialaosaamista, joka ei tulevaisuudessakaan katoa mihinkään tai menetä arvoaan.
Ennakko-odotuksesi Mylabilla työskentelyä kohtaan?
Rekrytointiprosessin aikana käydyissä keskusteluissa ei noussut esiin mitään varoitusmerkkejä. Itse asiassa keskustelujen jälkeen työpaikka vaikutti vielä paremmalta ja mielenkiintoisemmalta kuin mitä olin rekrytointi-ilmoituksen perusteella odottanut.
Toisin kuin konsulttifirmoissa, joissa ihmiset lokeroituvat liiketoiminnan luonteen vuoksi erilaisiin asiakkuuksiin ja projekteihin, Mylabilla kaikki työskentelevät yhden saman ohjelmiston ja arvovirran kimpussa. Kun kahvipöydässä keskustellaan mistä tahansa Mylabin toimiala-, liiketoiminta- tai ohjelmistokehitysaiheesta, niin sinulla on siihen vahvaa kosketuspintaa, vaikka se ei kuuluisikaan juuri nyt toimenkuvaasi.
Mylabin työntekijöiden määrä on pienempi kuin Dunbarin luku, mikä teoriassa mahdollistaa sen, että täällä voi oppia tuntemaan kaikki työkaverit. Sen myötä myös kuuluisa ”puhalletaan samaan hiileen”-tunne on Mylabilla vahvempi. Täällä kuulutaan samaan porukkaan muutenkin kuin vain generoimalla liikevaihtoa saman viivan alle. Se näkyy mm. toisista välittävässä ilmapiirissä.
Mylabin integraatioissa käytetyistä teknologioista InterSystems-ohjelmistoalusta on kieltämättä eksoottisemmasta päästä ja sitä osasinkin odottaa, sillä alustasta keskusteltiin jo rekrytointiprosessissa. Kun aluksi luin koodia, siitä tulikin jonkinasteisia kasari-Basic-viboja. Siitä huolimatta alusta tarjoaa mielestäni toimivalla tavalla ominaisuuksia, joita integraatioalustan odottaakin tarjoavan. Itselläni on toki kilpailuetuna myös se, etten säikähdä monimutkaisempiakaan ohjelmointiympäristöjä, jos niiden kehittäjäergonomia on kunnossa.
Miten sinut on otettu vastaan?
Vastaanotto Mylabilla on ollut mutkatonta ja välitöntä. Esihenkilön kanssa meillä rakentui nopeasti avoin keskusteluyhteys.
Myöskään Mylab ei ole ollut täysin immuuni pandemian myötä räjähtäneen etätyöbuumin aiheuttamalle spontaanisti tapahtuvien sosiaalisten kohtaamisten kadolle. Omalla aktiivisuudella pääsee kuitenkin moneen mukaan! Mylabilaiset kokoontuvat yhteen myös muissa kuin työn merkeissä, esim. pelaamaan kortti- ja lautapelejä.
Pyrin ripottelemaan uran aikana hyviksi kokemiani käytänteitä ympärilleni. Mylabille toin mukanani mm. Marrasputken, joka on leikkimielinen, meille ei-urheilijoille soveltuva, matalan kynnyksen liikuntahaaste. Osallistumisaste on ollut hyvin positiivinen!
Mielestäni Mylab on kaiken kaikkiaan sellainen kortti, joka kannattaa katsoa, jos se tulee vastaan.
Lopuksi kuitenkin varoituksen sana. Pitkästä historiastaan huolimatta Mylab on muutoksessa, joka avaa mahdollisuuksia uskalikoille. Jos keksit Mylabin tekemisessä parannettavaa, saat aloittaa välittömästi 😉